· 

Unsatisfying status update

Jongens, om te beginnen: elke maand een financiële status update doen is niet echt nodig en ook niet zo interessant. Kwartaal of half jaar updates zijn beter. Met betrekking tot mijn beleggingen: ik beleg passief met niet veel risico, dus eigenlijk is het veel interessanter om te zien, horen en lezen over wat mijn inzet over een langere periode bewerkstelligt.

 

Voor nu nog een kleine recap van juni. En dan pas ga ik in december een status update doen, meteen over het gehele jaar. Hoe is het met mijn beleggingen gegaan? En hoeveel stappen heb ik kunnen zetten richting mijn doel (over 5 jaar meer vermogen dan schuld, waarbij mijn schuld op dit moment mijn hypotheek is)?

 

De maand juni is voorbijgevlogen voor mijn gevoel. Het voelde als een week, het waren er vier.

 

Ik had een interview op elle.com, mega leuk! En dat na amper een maandje bloggen.

 

Ik heb veel getuinierd. Tuinieren is geweldig: het vraagt aandacht, focus, geduld. Het is voor mij ultiem ontspannend en de manier om even ‘uit mijn hoofd’ te komen. En dat heb ik keihard nodig. 

 

Ik heb veel gelezen. Ik had even geen zin in functioneel lezen, dus ik heb met name romans gelezen. En de krant uiteraard. 

 

Ik werk steeds iets meer. In mijn energie ligt hier ook een behoorlijke focus op dit moment.

 

Ik heb een mini vakantie gehad in Italië. Maar serieus, dit moet ik vaker doen. Het is zo dichtbij, en het is zo’n heerlijk land.

 

De beurzen gingen goed en stegen weer iets.

 

De spaarrente op mijn moneyou rekening is gedaald. Shit. De lage spaarrentes zorgen er haast voor dat je wel risicovoller je geld wilt wegstoppen, want met luttele spaarrentes en de inflatie (die laag is op dit moment, maar toch) wordt mijn geld gewoon minder waard. Maar een potje cash achter de hand is ook gewoon lekker.

 

Ik heb braaf belegd in trackers

 

Ik heb gespaard.

 

Ik heb afgelost op mijn hypotheek.

 

Ik ben – na 7 maanden met pfeiffer billen op de bank te hebben gezeten – weer begonnen met sporten.

 

Maar.

 

Omdat het vandaag 1 juli is, kan ik wel een half jaar update 2019 doen.

 

Het jaar 2019 so far stond in het teken van herstellen van Pfeiffer, het overlijden van mijn liefste mama en de geboorte van mijn neefje Jop. Het was privé nogal heftig, to put it mildly. 

En dit zal de rest van 2019 zo blijven. Want ik ben nog steeds herstellende van Pfeiffer. Langzaamaan bouw ik mijn werk weer op. Ik heb – zoals ik noemde – het sporten weer opgepakt om niet alleen aan mijn mentale conditie te werken maar ook aan mijn lichamelijke conditie. 

Het overlijden van mama is drie maanden geleden. De drie maanden grens. Een lieve collega van mij zei vlak na haar overlijden: ‘neem je tijd, echt. Op een gegeven moment is iedereen het vergeten, maar dan wordt het vaak pas echt moeilijk.’ En ze had gelijk. Voor mensen om mij heen is het ‘al drie maanden geleden.’ Voor mij begint het nu pas een beetje te landen. Mijn mama is er niet meer, nooit meer. Nooit nooit nooit meer. Verschrikkelijk, verstikkend en allesomvattend. 

En mijn neefje Jop, een heerlijk lief dik mannetje, maakt dat ik dagen met een vette lach op mijn gezicht rondloop. Hij lijkt op mijn broertje. Hij gaat lachen als zijn mama in het Frans tegen hem praat. Hij lacht als ik een liedje voor hem zing (godzijdank nog iemand die mijn zangkunsten kan waarderen). 

 

Daarnaast ben ik natuurlijk begonnen met bloggen! Ik haal daar veel plezier uit. Het financiële aspect doe ik omdat ik heel graag mijn kennis en kunde wil inzetten zodat ik ook andere mensen, vrouwen, kan helpen. En mijn wat meer filosofisch ingestoken stukken, dat is een uitlaatklep. Zoals sommige mensen kunst maken of liedjes schrijven, schrijf ik graag.

 

Financieel – want daar ben jij nieuwsgierige lezer natuurlijk vooral benieuwd naar – gaat het goed. Mijn doel is zoals in alinea 2 beschreven. Als ik nu even uit de losse pols moet schatten waar ik sta: mijn vermogen* / schuld ratio is ongeveer 1/2. Gaat de goede kant op dus. Die 5 jaar, die moet ik wel gaan halen. Misschien lukt het me zelfs eerder. 

 

Plan voor de rest van het jaar: blijven sparen, blijven beleggen, blijven aflossen. En wellicht nog dat 2ehuis kopen voor de verhuur. 

 

To be continued!

 

*geen cash, maar bij elkaar opgeteld: cash/spaarrekening, eigen geld in huis, beleggingen.

 

Write a comment

Comments: 0