· 

Fire for Woman

Ik heb mijn blog fireforwoman.nl genoemd. Waarom?

 

Ik heb met mijn blog een doel voor ogen, en dat is: personal finance voor iedereen, en vrouwen in het bijzonder, begrijpelijk, behapbaar en toegankelijk maken. 

 

Wellicht ken je de FIRE movement. Deze is ontstaan in de USA en staat voor Financial Independence Retire Early. Deze beweging is met name populair onder Millenials. Het begon rond 2010 toen het boek Your Money or Your Life uitkwam, geschreven door Vicki Robin and Joe Dominguez. Ook verscheen Early Retirement Extreme van Jacob Lund Fisker. Al snel volgden - nog steeds populaire - blogs over dit onderwerp. Dit onderwerp vind ik erg interessant, ondanks dat het aan vele interpretaties onderhevig is. Want financieel onafhankelijk zijn, heeft voor ieder een andere betekenis. Net als Retire Early. Mijn interesse in dit onderwerp maakte dat ik zelf mijn financiën ook onder de loep heb genomen en een aantal keuzes heb gemaakt. Want hey, practice what your preach. Hierover later meer


Nu terug naar: waarom is de naam van deze beweging onderwerp van mijn url?

 

FIRE betekent voor mij veel meer dan financiële onafhankelijkheid. Het betekent voor mij algemene onafhankelijkheid. Vrijheid. Zelfbeschikking. Vrij zijn om keuzes te maken omdat ik daar gelukkig van word. Vrijheid om gedachtes te hebben die mij passen. Vrijheid om mijn leven - op elk vlak - in te richten zoals ik dat wil. Vrijheid om te zijn wie ik wil zijn, in plaats van me te schikken naar wat ik denk dat men van mij verwacht. Dit heeft dus betrekking op hoe ik mijn dagen invul, met wie ik omga, hoe ik tegen relaties aankijk, waar ik aandacht aan geef, waar ik focus op leg, hoe ik mijn toekomst voor me zie, enzovoort. Oh, en vrijheid om mijn mening/visie/standpunt op al deze genoemde punten te veranderen wanneer ik dat wil en wens. Omdat een andere blik op dat moment goed voelt.

 

En die vrijheid, die zelfbeschikking, die onafhankelijkheid, die wens ik elke vrouw toe. Elk mens, eigenlijk. 

 

Over al deze onderwerpen (financieel je schaapjes op het droge krijgen, beleggen, liefde, autonomie) wil ik bloggen. Maar uiteindelijk valt het onder een grote paraplu, waarbij ik het woord FIRE goed vind passen. Freedom, Independence, Respect, Empowerment. Lekker feministisch tintje. 

 

Uiteraard zijn mannen méér dan welkom! Sterker nog, dit is niet een blog specifiek voor vrouwen, maar voor iedereen voor wie deze onderwerpen interessant zijn.

 

Veel lees plezier!

 

Doei!

 

 

Write a comment

Comments: 0